ÖZEL SAYFA

ÖZEL SAYFA

Uygulama Sepetim, ürünlerinizi ve etkinliğinizi öne çıkarmak için size geniş bir özellik seçeneği sunar.
Özel sayfa, işletmenizi çeşitli şekillerde aydınlatmanıza olanak tanır. Bir resim içeren veya içermeyen bir makale yazabilir, bir fotoğraf galerisi yayımlayabilir, doğrudan bu sayfada bir video yayınlayabilir ve “tek dokunuşla arama” butonlarını ekleyebilir veya herhangi bir harici web sitesine bağlantı kurabilirsiniz.

Bakalım, bunlar gibi bir sayfa nasıl oluşturulur. Öncelikle, yeni bir Özel sayfa oluşturmanız gerekir:

Bu özelliği uygulamanıza eklemek için “Sayfa Ekleyin” kısmında bulunan  simgesine tıklayın:

Şöyle bir görüntü ile karşılaşacaksınız:

Daha sonra yeni sayfanızı adlandırmalısınız (burada Etkinliklerimiz olacaktır).

Bir özel sayfa, bağımsız bloklardan oluşur. Böylece aynı sayfada istediğiniz kadar çok blok gerçekleştirebilirsiniz.

1. Metin

Burada, futbol ile alakalı olan ilk bölümü oluşturacağız. Bunu gerçekleştirmek için  simgesine tıklayın. Yeni bir metin belgesi belirir ve makalenizi buna yazabilirsiniz.

Daha sonra bir resim eklemek isterseniz, metin belgesinin özelliklerinde bulunan simgesine tıklamanız gerekmektedir. Tıkladıktan sonra şöyle bir bölüm açılacaktır:

 simgesine tıklayarak istediğiniz görseli hazırladığınız metine ekleyebilirsiniz. Resim eklendikten sonra dilerseniz boyutunu değiştirebilir ya da sayfa düzenindeki görüntüsünü ayarlayabilirsiniz.

Başka bir metin belgesi oluşturmak için tekrar  simgesine tıklayın ve aynı süreci tekrarlayın. Ancak, seçtiğiniz hizalama üzerinde hareket etmelisiniz. İstediğiniz kadar bölüm gerçekleştirebilirsiniz (özel sayfalar bağımsız bloklardan oluşur).

Dahası:

Metin öğenize bir web sitesine veya e-posta adresine bağlantı da ekleyebilirsiniz.
Bu eylemi gerçekleştirmek için metin özelliklerinde bulunan  simgesine tıklamalısınız. Aşağıdaki gibi bir bölüm açılacaktır:

Entegre etmek istediğiniz link tipini seçmelisiniz, eğer bir web sitesini entegre etmek istiyorsanız “URL” veya bir e-mail adresini entegre etmek istiyorsanız “E-mail” seçeneğini seçmelisiniz. Ardından, URL kutusuna bağlantıyı yazın.

Kaynak modu, HTML Etiketleri:

“Kaynak düğmesi” ile “kaynak modu” nu seçerek de HTML etiketlerini ekleyebilirsiniz.İzin verilen HTML etiketleri bir, img ve iframe’dir. Diğer tüm html etiketleri otomatik olarak kaldırılacaktır.

2. Resim

Bir fotoğraf galerisi oluşturmak, bir metin bölümünün gerçekleştirilmesi kadar kolaydır. Bunu gerçekleştirmek için  simgesine ardından da çıkan bölümde  simgesine tıklayın. Aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz:

İsterseniz resminizin bir açıklamasını ekleyebilirsiniz. Burada yine istediğiniz kadar bölüm gerçekleştirebilirsiniz, sadece  simgesine tıklamanız yeterli olacaktır.

3. Video

Bir video bölümünün oluşturulması, metin bölümleri ve resim bölümlerinin oluşturulması kadar kolaydır. Bunu yapmak için yeni bir bölüm oluşturmalısınız,  simgesine tıklayın. Aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz:

Burada, özel sayfanıza entegre etmek istediğiniz video türünü seçmelisiniz: YouTube videoları, Podcast videoları veya kendi videolarınız.

YouTube:

 simgesine tıklayın. Aşağıdaki bölüm açılacaktır:

Aramanızı veya YouTube URL’nizi alana girin. Örnek olarak “Free run” aramasını yapıyorum ve şu sonuçlarla karşılaşıyorum:

Entegre etmek istediğiniz videoyu seçin ve daha sonra videonuzu kaydetmek için  seçeneğine tıklayın.

Podcast

 simgesine tıklayın aşağıdaki gibi bir görüntü oluşacaktır:

Uygun alana video podcast adresinizi (.xml formatı) girin. Özel sayfanıza entegre etmek istediğiniz videoyu seçin. Ardından  üzerine tıklayın.

Videom

 simgesine tıklayın. Aşağıdaki görüntü oluşacaktır:

Dolayısıyla, bir video eklemek için videonuzun URL adresini “Video URL” kısmında yazmanız gerekir. Videonuzun URL adresini yazdıktan sonra, bunun küçük bir açıklamasını yazabilir ve bir yükleme resmi ekleyebilirsiniz. Bir yükleme resmi eklemek için  simgesine tıklayın. Aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz:

4. Adres

Bu bölüm sayesinde, kullanıcı cihazından herhangi bir yeri bulmak için bir düğme ekleyebilirsiniz.

5. Buton

Bir arama yapmak için bir düğme veya bir web sitesini açmak için bir düğme ekleyebilirsiniz.

6. Ek

Bu bölüm sayesinde bu sayfaya dosya ekleyebilirsiniz (ör. PDF dosyaları, vb.)

7. Kaydırıcı

Birkaç fotoğraf ekleyerek bir kaydırıcı oluşturabilirsiniz.

8. Kapak

Bu bölüm sayesinde bu sayfaya kapak ekleyebilirsiniz.

Özel Sayfa özelliğinin kullanımına ilişkin eğitim videosunu burada bulabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=vYvuAPKG0Aw

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?